Välkommen på årsmöte 25 maj

Den 25 maj kl 19 samlas vi i Fotskäls bygdegård för föreningens årsstämma.

Utöver val av förtroendeuppdrag så finns även följande punkter på dagordningen

  • stadgeändring av §21 ang ersättning till markägare, om föreningen skulle säljas
  • beslut om disposition av erhållna bidrag

Kaffe med dopp har vi också så klart. Välkommen!

 

Bidrag…

Hej!

På den aktuella bidragslistan är vi nu på plats 36…

http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/Sv/naringsliv-och-foreningar/projektstod/lista-ansokningar-i-ko-ny.pdf

Och intressant nog är har listan vuxit till inte mindre än 110 föreningar. De har alltså 3 år i kö med nuvarande takt.

Observera att ny tilldelning av medel inte kommer ske förrän i höst, då vi hoppas vara i princip klara. Detta gör att vi kommer få räkna med att ligga ute med pengar tills bidrag förhoppningsvis är beviljat. Beslut om bidrag fattas sedan formellt under våren, så OM vi får något så lär det dröja till 2014.

Kort resumé om bidragen: söks hos Länsstyrelsen och är till lika delar EU-pengar och pengar från PTS. Man kan söka för entreprenad (gräv- och plöj), kanalisation (slang o skåp) och projektering, men inte för fibern och aktiv utrustning. Vi kan få ca 1 miljon i bidrag.

Mvh Oscar

Beställa plöjning på tomt

Hej!

Det är medlemmens eget ansvar att lägga ner slang från vår avlämning och fram till huset. För en del av er fungerar det säkert bra att detta görs av vår entreprenör Elving mot en extra kostnad.

Är du intresserad av att få hjälp med detta, tag kontakt med Per J i styrelsen på 0705-361116!

OBS att på din egen tomt är du helt ansvarig för att ge information om vad som finns dolt under mark, t.ex. avlopp och trådar för robotgräsklippare…

Plöjningen är igång!

Nu har Elving och Anders jobbat en vecka för oss och det rullar på bra. De har börjat med att färdigställa ett antal olika bitar i Knalta och Vågerse där inte Vattenfall var. Man har hunnit med ca 2,1 km vilket vi är mycket nöjda med.

Eftersom det börjar bli tjäle ska de passa på att plöja en del åkermarkssträckor framöver i Sträte.

Följ våra framsteg på sidan ”Följ plöjningen” i menyn ovanför! Vi försöker uppdatera löpande.

/Pelle

På måndag 7/1…

… kommer vår entreprenör Elvings entreprenad från Kungälv att börja plöja slang i Knalta och Vågerse. Nästan hela etappen från Vågerse och fram till Bygdegården är nu utstakad med käppar och ni som är markägare på sträckan bör vara underrättade.

Övriga etapper stakas allt eftersom och det är bra om ni är på hugget för vi kan behöva prata med er om sträckning etc.

En del dagsverken kommer också behövas, till exempel för röjning av sly och träd där ekipaget ska fram. Var redo 😉

Mvh Oscar

Kommentarer…

Hej,

99% av alla kommentarer som postas till våra inlägg här är skräppost från alla möjliga ställen. Därför stänger vi av kommentarsfunktionen.

Ni som har frågor om hur det går får gärna kontakta oss i styrelsen!

PS. just nu håller vi på att prata med markägare om exakt ledningsdragning i de områden som vi ska börja lägga ner i vår. Vi vill ha med alla synpunkter och lokalkännedomen för att dragningen ska bli så klok som möjligt.

Du kan gärna titta på kartan här på hemsidan. Om vi passerar någon av dina marker så kanske du har något täckdike eller avlopp som vi behöver känna till? Det är också klokt att du funderar på var på tomten du vill ha in fiberledningen.

Hälsningar Oscar

Nedlagda slangar…

Ni såg kanske att det har grävts mitt för Toyota i veckan. Det var inte vi, men Pelle var mycket påpassligt framme när grävaren skulle lägga igen, så nu har vi fått med två slangar under Tostaredsvägen!

Guld värt när vi vill nå de boende på norra sidan av vägen. Varje tryckning under vägen går på säkert 50000 så det var ett mycket lönsamt initiativ!

I övrigt så har vi hittat en bra vrå i bygdegården för att ha föreningens nod och nu när bygdegården ska få markvärme så passar vi på att få fiberslangar nedlagt ut till Strätevägen.

/Oscar