Medlemsansökan

Kostnaden för efteranslutningar brukar i normalfallet vara för en fiberanslutning cirka 25 000 kronor. Då ingår grävning till tomtgränsen, fiberblåsning i slang fram till ditt hus, svetsning av fibersvans och återfyllning. Är det längre avstånd eller svårare förhållanden (berg mm) ökar kostnaden. Telias anslutningskostnad debiteras separat. Vi har tyvärr ingen möjlighet att subventionera nya medlemmar, så anslutnings-kostnaden för nya medlemmar är faktisk kostnad för föreningen för fiberdragning och inkoppling av Telia. Grävning för fiber i din trädgård fram till ditt hus kan vi utföra för dig mot ersättning för grävkostnaden. På lämplig plats på husets fasad kommer du att montera en inkopplingsdosa och borra ett hål för fibersvansen in till ditt hus. I Telias anslutningskostnad ingår all utrustning som krävs (HD-TV-box, router med wifi och fiberkonverter) samt anslutning i vår nod.

Tyvärr har vi heller ingen möjlighet att ansluta fastigheter som ligger utför vårt normal arbetsområde, Fotskäl med omgivning, se även flik med vårt verksamhetsområde.

För mer information, kontakta någon medlem i styrelsen. Vi lämnar tyvärr inte längre några offerter på kostnaden utan alla nyanslutningar sker till faktisk kostnad för föreningen. Skälet är att om vi ger offerter måste vi ta höjd för eventuella oförutsedda utgifter under arbetet vilket gör att kostnaderna blir i normalfallet högre.

2 reaktion på “Medlemsansökan

  • Hej Janne!

   Tack för ditt intresse av fiber. Om du inte redan har pratat med någon i styrelsen, så gör det så får du mer information om hur en anslutning går till och vad kostnaderna är.

   Vi lämnar inte längre offerter på anslutningar, utan nya medlemmar får betala faktisk kostnad för anslutningen. Det rör sig om cirka 25 000 kr för fiberanslutning och 1 000 kr till Telia för deras inkoppling. Vi har en förmånlig månadskostnad för Telias tjänster. Tjänsterna är 200 MB internet, fast avgift telefon och Telias TV-paket lagom. Du får all utrustning som behövs (fiberkonverter, router med wifi, och HD-TV-box med fjärrkontroll).

   Med vänliga hälsningar,
   Jonny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *