Snart börjar fiberblåsningen…

Enligt den sista informationen från DE-Teknik som blåser fibern kommer blåsningen att påbörjas efter Kristi-himmelsfärdshelgen. De första fastigheter som ansluts kommer att vara på Rygga, därefter arbetar de sig uppåt mot Guthult och senare i Vågerse. Därefter förflyttar man sig mot Fotskäl längs Strätevägen.

Det är därför god idé att montera fasaddosan nu!!

I morgon fredag den 26 april påbörjar Telia arbetet med projekteringen av noden här i Fotskäl. Delar av styrelsen träffar då Telias kontaktpersoner. Noden kommer att vara i Bygdegården. Dit ansluts alla fastigheters fiberkabel för att senare kopplas vidare av Telia till telestationen, som har fiber installerat. De som tecknat tjänsteavtal kommer att anslutas av Telia till fibernätet. Det är inte försent än att teckna tjänsteavtal än!

Alla fastigheter får bredband samtidigt, först när hela nätet är klart och kontrollmätts av Telia.

Styrelsen