Fiberavbrott

Idag lördag den 12 juli, 2014, grävdes olyckligtvis en grov fiberledning av vid Steningsdal, Sträte vid 10-snåret. Ett 40-tal medlemmar i föreningen boende i Sträte, Guthult, Knalta, Vågerse, Öjersås m. fl. västerut mot Kungsbacka är berörda.

Felet är anmält för reparation. Reparation kommer att påbörjas snarast! Kostnaden för reparationen kommer att debiteras grävaren av föreningen

Eftersom fiberledningen har många fiber (96 stycken) kommer en lagning att ta tid.

Så fort vi från styrelsen har ytterligare information om felet som vilken tid det kommer att vara avhjälpt kommer vi att meddela det här!

Uppdatering: kl. 14.56. Vår reparatör har påbörjat arbetet och  tror att felet kommer att vara avhjälpt under eftermiddagen eller kvällen om allt går bra.

Uppdatering söndag kl. 14.30: Felet är nu avhjälpt. De anslutningar som inte har abonnenter kommer att svetsas i början på veckan. Därefter kommer de svetsade förbindelserna att kontrollmätas så att ljussignalen inte dämpas för mycket. Mätningarna tar några minuter per anslutning. I samband med detta bryts förbindelsen kortvarigt. Vi ber om ursäkt för denna störning, men vi tycker det är viktigt att säkerställa att nätet är OK.

Styrelsen