Ny utrustning

Till er som ännu inte hämtat den nya utrustningen!

Det är några få medlemmar som ännu inte hämtat ut den nya utrustningen och signerat tjänsteavtal för den nya perioden med fibertjänster. Kontakta därför undertecknad eller någon annan i styrelsen så kan vi komma överens om en tid för att överlämna utrustning och signera avtal.

Bakgrunden är att fibernätet är nu uppgraderat till en högre hastighet 250MB/s. För att kunna utnyttja den nya hastigheten har Telia skickat oss ny utrustning; en ny ”smart-box” med bättre Wifi, en ny TV-box och en ny fjärrkontroll.

Utrustningen ägs av fiberföreningen och skall överlämnas till en ev. ny fastighetsägare om er fastighet säljs och avtalet med fibertjänster övertas. Anmäl även ny ägare till oss vid flytt.

Den gamla utrustningen ägs också av föreningen, men kan behållas av er för reserv (åska?) tills vidare (eller vara inkopplad till extra TV!). Utrustningen skall även i fortsättningsvis fungera. Vid eventuell flytt lämnas denna utrustning också kvar.

Fiberkonvertern som nu är inkopplad klarar 1GB/s och byts ej. Vill ni ha denna snabba hastighet så säljer Telia den tjänsten direkt till er för rabatterad kostnad.

Ifall något krånglar vid inkopplingen, ring Telias support tel: 90 200. Nämn att det rör sig om Fotskälsfiber ek. för. och vad ert problem är. Om det handlar om fibern fram till ert hus som krånglar, kontakta oss.

Trevlig kväll!

Jonny