Wifi som är dålig?

Hej!

Många har problem med att wifi är dåligt eller att det är svårt att få kontakt med den nya utrustningen trådlöst med gamla datorer, läsplattor eller mobiltelefoner. Vi har varit i kontakt med Telia. Här nedan är en sammanfattning av deras svar i några punkter:

1) De uppmanar oss att läsa igenom deras Wifi-instruktion (www.telia.se/wifiguiden) och ändra kanske placering av routern.

2) Pröva att stäng av det nya 5 GHz-bandet så att routern bara kommunicerar med det gamla bandet 2,4 GHz och undersök om det blir bättre. Detta band har längre räckvidd men klarar inte så hög hastighet som 5 GHz-bandet, som har kortare räckvidd.

3) Köp en repeater från Telia eller något annat företag och pröva om det hjälper. Repeatern är en mottagare för wifi-signaler som förstärker signalen och sänder ut den igen. Den brukar se ut som en liten apparat som man sätter i en el-kontakt.

4) Är det fortfarande problem, ring 90 200. De kan kanske hjälpa dig vidare.

Är det fortfarande problem trots att ni försökt allt ovan, kontakta någon i styrelsen så samlar vi ihop alla frågor och försöker lösa det med Telia för alla i föreningen.

Trevlig sommar!

Styrelsen