Fiberavbrott

De senaste dagarna har medlemmar felanmält fiberförbindelser. Vår entreprenör har nu hittat felet. Det är en 96-trådig fiberkabel som matar ett av våra kopplingsskåp nära Palmgrens väg. Kabeln är trängd och vriden nära skåpet och alla fiber i kabeln är troligtvis påverkade.

Kabeln kommer nu att utbytas och skarvas. Detta arbete kommer att minst ta en hel arbetsdag. Det stora arbetet är svetsning av fibern i kopplingsskåpet. Även förbindelser som nu fungerar kommer att brytas då hela kabeln kommer att bytas.

Vi vet inte hur felet har uppstått, men det kanske klarnar under reparationsarbetet.

Vi beklagar de störningar som kommer att ske. Eftersom fibern matar alla fastigheter norr om landsvägen genom Fotskäl kommer de boende i Höga, Almäng, med flera ställen att påverkas.

Arbetet kommer troligen att påbörjas på fredag den 24 maj, 2024. Förhoppningsvis är det klart innan helgen.

Styrelsen