Snart börjar fiberblåsningen…

Enligt den sista informationen från DE-Teknik som blåser fibern kommer blåsningen att påbörjas efter Kristi-himmelsfärdshelgen. De första fastigheter som ansluts kommer att vara på Rygga, därefter arbetar de sig uppåt mot Guthult och senare i Vågerse. Därefter förflyttar man sig mot Fotskäl längs Strätevägen.

Det är därför god idé att montera fasaddosan nu!!

I morgon fredag den 26 april påbörjar Telia arbetet med projekteringen av noden här i Fotskäl. Delar av styrelsen träffar då Telias kontaktpersoner. Noden kommer att vara i Bygdegården. Dit ansluts alla fastigheters fiberkabel för att senare kopplas vidare av Telia till telestationen, som har fiber installerat. De som tecknat tjänsteavtal kommer att anslutas av Telia till fibernätet. Det är inte försent än att teckna tjänsteavtal än!

Alla fastigheter får bredband samtidigt, först när hela nätet är klart och kontrollmätts av Telia.

Styrelsen

Kallelse till årsmöte

Måndagen den 13 maj, kl. 19 har Fotskälsfiber ek. förening årsmöte i Fotskäls bygdegård.

På programmet är sedvanliga årsmöteförhandlingar, information om arbetets fortskridande, ekonomi mm.

Kaffeservering!

Alla medlemmar hälsas välkomna!

Styrelsen

Plöjningen igång igen!

Våren närmar sig. Elvings har satt igång igen att plöja rör till fiber. Denna vecka arbetar de i Grevared. Nästa vecka gör de klart på Rygga. Det är absolut i sista ögonblicket om man vill vara med när de plöjer i närheten av ditt hus. Efteråt måste vi ta extra betalt för att åka ut separat. Missa inte sista chansen att gå med – berätta för dina grannar! Vi har fått flera nya medelmmar sista tiden.

Mot slutet av månaden kommer blåsningen av fiber att sätta igång. Det är då viktigt att fasaddosorna är installerade. Gräv ned röret och skruva upp dosa samt gör ett hål in till TV:n eller datorn så fort tjälen går ur trädgården! Fasaddosor finns att hämta på utlämningsställen; Toyota i Fotskäl och andra, se tidgare meddelande.

Telia har fått namn och adress på alla som vill ha TV, bredband och telefon. Fortfarande kan vi få med några till utan extra kostnad. Efter driftstart blir det dyrare, då de måste ta betalt för att åka ut hit igen!

Telia har satt igång planeringsarbetet och inleder med ett projektmöte nu i april. Vid driftsättningen kommer alla medlemmars anslutning att mätas upp av Telia så att den håller tillräcklig kvalité innan de kopplar in TV, bredband och telefoni. Alla kommer således att få bredband samtidigt.

Soliga vårhälsningar från

Styrelsen

Bidrag…

Hej!

På den aktuella bidragslistan är vi nu på plats 36…

http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/Sv/naringsliv-och-foreningar/projektstod/lista-ansokningar-i-ko-ny.pdf

Och intressant nog är har listan vuxit till inte mindre än 110 föreningar. De har alltså 3 år i kö med nuvarande takt.

Observera att ny tilldelning av medel inte kommer ske förrän i höst, då vi hoppas vara i princip klara. Detta gör att vi kommer få räkna med att ligga ute med pengar tills bidrag förhoppningsvis är beviljat. Beslut om bidrag fattas sedan formellt under våren, så OM vi får något så lär det dröja till 2014.

Kort resumé om bidragen: söks hos Länsstyrelsen och är till lika delar EU-pengar och pengar från PTS. Man kan söka för entreprenad (gräv- och plöj), kanalisation (slang o skåp) och projektering, men inte för fibern och aktiv utrustning. Vi kan få ca 1 miljon i bidrag.

Mvh Oscar