Lite info om kommande månader…..

 

 Styrelsen beslutade 17/12-12 att nästa inbetalning som medlemmar ( med anslutningsavtal ) skall göra till föreningen är senast 31/3-13 och är 10.000 Kr.  Fråga har inkommit om möjligheten att göra en större inbetalning ”i förtid”.
Mötet beslöt att de medlemmar som vill betala in i förtid kan göra så.
Om inbetalning överstiger slutpris så gör föreningen en återbetalning i efterhand.

Vad behövs pengarna till…
 Ja, det som Vattenfall har grävt ner slang åt oss i samband med deras elkabel grävningar  kommer vi att få en räkning till våren och det är kanske 20-25 km. som dom har grävt ner åt oss.
Det exakta meter talet kommer vi få reda på sen. (slangen har vi redan betalat)

Sen håller vi på att få klart med en entreprenör som kan börja med dom kvarvarande sträckor  som skall plöjas, sträckorna som är ihop ca 35-40 km. och om vädret tillåter så ska dom börja i februari.
Meningen är att all slang ska vara nergrävda till hösten.

Lite ekonomi…
På kontot finns ca 642.000 kr.
och utgifter som vi har haft hittills ca 191.500 kr.(nästan allt på slang som vi har betalat till vattenfalls grävningar).

Lite om operatörer….
Det finns 2 tjänsteleverantörer kvar (Telia och Bredbandsbolaget) som vi skall ha möte med i Januari och det är fullt möjligt att ha två operatörer om dom fyller kraven om öppet nät  så vi inte går miste om bidrag.

  /Styrelsen

Kommentarer…

Hej,

99% av alla kommentarer som postas till våra inlägg här är skräppost från alla möjliga ställen. Därför stänger vi av kommentarsfunktionen.

Ni som har frågor om hur det går får gärna kontakta oss i styrelsen!

PS. just nu håller vi på att prata med markägare om exakt ledningsdragning i de områden som vi ska börja lägga ner i vår. Vi vill ha med alla synpunkter och lokalkännedomen för att dragningen ska bli så klok som möjligt.

Du kan gärna titta på kartan här på hemsidan. Om vi passerar någon av dina marker så kanske du har något täckdike eller avlopp som vi behöver känna till? Det är också klokt att du funderar på var på tomten du vill ha in fiberledningen.

Hälsningar Oscar

Nedlagda slangar…

Ni såg kanske att det har grävts mitt för Toyota i veckan. Det var inte vi, men Pelle var mycket påpassligt framme när grävaren skulle lägga igen, så nu har vi fått med två slangar under Tostaredsvägen!

Guld värt när vi vill nå de boende på norra sidan av vägen. Varje tryckning under vägen går på säkert 50000 så det var ett mycket lönsamt initiativ!

I övrigt så har vi hittat en bra vrå i bygdegården för att ha föreningens nod och nu när bygdegården ska få markvärme så passar vi på att få fiberslangar nedlagt ut till Strätevägen.

/Oscar