Slutbesiktning av vårt fibernät

Hej!

Marks första och bästa fibernät här i Fotskäl  har nu varit i drift i snart tre månader. Det är lustigt hur fort man vänjer sig vid snabbt bredband. Vad vi känner till fungerar allt i stort sett felfritt hos alla medlemmar!

Efter jul- och nyårshelgerna kommer vårt fibernät att slutbesiktas. Styrelsen kommer tills dess att hyra in en extern expert för att hjälpa oss vid besiktningen. Motivet är att vi vill att allt skall vara korrekt och väl utfört inför framtiden.

Besiktningen har tre delar; entreprenaden med gräv och rörläggning, fiberinstallationen med dess planering (dimensionering, dragning etc.) samt Telias åtagande vad gäller tjänster.

Det är därför viktigt att ni snarast hör av er till styrelsen omn ni har några synpunkter eller är missnöjda med någon del av fibernätet.

Kontrollera gärna hur snabbt ert nät är med:

http://www.bredbandskollen.se/

Telia har lovat att det första uttaget, dvs. direkt i fiberkonvertern, skall nätet klara 50 till 100 MBit/s hos alla i nedladdning. Uppladdning skall vara mellan 8 till 10 MBit/s. De flesta har kring 100 MBit/s ut från fiberkonvertern. Ibland är det högre!

Ifall du kör trådlöst med datorn mot nätet blir det långsammare, jag har nu kring 30 MBit/s trådlöst. För att komma upp i hastighet måste jag ansluta kabel till Smart-boxen eller ändå hellre till fiberkonvertern.

Styrelsen har preliminärt bestämt att årsmötet kommer  att hållas i Bygdegården den 26 maj 2014, kl. 19.

Vi i styrelsen önskar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Styrelsen