Ett år har gått….

Hej!

Ett år har gått sedan driftsättningen. Året har passerat utan några större bekymmer. Vi har haft några avbrott hem till enstaka personer och en större avgrävning. Men alla fel har åtgärdats snabbt!

Styrelsen har skickat in den sista begäran om utbetalning av stöd till Länsstyrelsen. Om allt går vägen så bör vi få en betydande summa pengar den närmaste tiden. Men vi måste vara beredda på det också kan ta tid innan allt är klart.

Vi har också fått en beställning från en blivande medlem att ansluta sig till vårt nät. Vi kommer inom den närmaste tiden att ansluta den nya medlemmen och andra eventuella nya medlemmar. Vi tar gärna emot nya medlemmar inom vårt verksamhetsområde. Kontakta styrelsen för en närmare offert på anslutningskostnaden med ett takpris.

Vi kommer även att ansluta oss till Hajoms fibernät vid Mellby. Vi tror att vi i en framtid kan samverka och utverka bättre priser för våra medlemmars fibertjänster om vi är stora. Genom samverka vid upphandlingar med Hajom blir vi större!

Om vi summerar det gångna året kan vi kanske säga att efter en intensiv fas med byggande och duster med Telias administration vid inkopplingen har allt gått över i ett mer lugnare tillstånd med förvaltande av vårt nät.

Det var lustigt hur fort man vande sig vid en bra fiberanslutning med många TV-kanaler!

Med vänliga hösthälsningar från styrelsen!

Glöm inte begära utsättning om du skall gräva i närheten av fiberkabeln. Det är dyrt att reparera en större fiberkabel…