Informationsmöte med Telia om övergång till fibernät – uppsägning av nuvarande avtal!

Arbetet med fibernätet fortsätter enligt tidsplan. Gräv- och blåsningsarbetet är snart avklarat. Bara några sträckor i Höga återstår. Vår målsättning är att nätet skall bli klart till mitten av oktober.

De två första veckorna i oktober kommer företaget On- field som anlitas av Eltel att besöka alla för att koppla in bredbandet. De kommer att ringa upp alla innan för att bestämma datum och klockslag. Besöket tar cirka 30 minuter. De kontrollerar att nätet fungerar och att du har kontakt med vår nod, men de spikar inte upp någon kabel eller ställer in din TV. Du kommer att få fiberkonverter och övrig utrustning (smartbox, digital-TV-box, kablar, manualer) i samband med besöket. Fiberkonvertern måste ha tillgång till eluttag.

Vi har börjat få in utrustning som fiberkonvertrar, nodutrustning mm., till och med digital-TV koder till alla! Delar av utrustningen har lång leveranstid, men vi hoppas att vi får allt av Telia i tid!

Invigningsfesten är bestämd till lördagen den 16 november i Fotskäls Bygdegård. Mer information kommer senare!

Tisdagen den 24 september, kl. 19 kommer representanter från Telia-Sonera i Borås, bland annat Jesper Andersson, och berättar lite om hur övergången till bredband går till.

Vid besöket kommer Jesper med kollegor att hjälpa oss att överföra våra nuvarande avtal till Fotskälsfibers bredbandsnät. Det kommer inte att vara någon uppsägningstid för att säga upp och överföra ett bundet bredband hos Telia till vårt fibernät. Likadant gäller för telefon hos Telia.

Enligt Jesper lägger Telia in det i databasen så att när nätet är klart överförs din telefon och bredband automatiskt. Du behöver inte ringa 90 200 och vänta länge innan du får prata med någon och får ditt ärende utfört. Det är ju bra!

Så missa inte detta möte, det sparar förmodligen mycket tid som annars måste läggas i telefon för att säga upp dina nuvarande avtal.

Titta gärna igenom dina räkningar innan mötet så att du vet vad du har för avtal!

För er som har andra bolag så gäller uppsägningstider som kan vara olika. Kontakta snarast ditt eget bolag för information. Kom gärna också till mötet, för trorligtvis kommer Telia också att hinna med att berätta lite om de tilläggstjänster som kan beställas individuellt, som filmkanaler!

Välkomna!

Styrelsen