Alla klara?

Hej!

Vad vi i styrelsen förstår har nu alla tillgång till bredband eller är på väg att kopplas in. Vi känner inte till några allvarliga större fel. Har ni några bekymmer så gör så här:

1) Är det fel på fibernätet, avbrott i fiberkabel eller att fiberkonvertern inte fungerar? Kontakta någon i styrelsen snarast.

2) Är det fel med era tjänster (TV, bredband eller telefoni) eller smartboxen och TV-boxen? Kontakta Teliasonera på 020-755 766. Informera gärna någon i styrelsen också så vi vet vad som händer.

Ett fel som någon har haft är att de anslutit sin telefon från Smartboxen till det befintliga telefonnätet utan att ha klippt av telefonledningen in till huset. Då fungerar inte telefonen. Klipp av telefonledningen in till huset om ni utnyttjar de gamla telefonledningarna i huset.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen.

Nästan där….

Hej!

De få kvarvarande felen och de sista anslutningarna som krånglat håller nu på att åtgärdas. I de närmaste dagarna är vår förhoppning att allt kommer vara i drift! Därefter kommer vårt nät att besiktigas som ett formellt avslut på byggandet.

Om det krånglar hos dig eller du har något problem med fiberinstallationen eller Teliasoneras leverans, kontakta därför snarast någon i styrelsen så vi får kännedom om det!

Teliasonera har redan skickat den första fakturan, så betala gärna in din faktura i tid!

Kommunens bidrag är klart. Vi kommer att få: 532 471 kronor.

Det statliga bidraget är delvis beslutat, det rör sig om över 1,2 milj. kr. Besked kommer snart.

För de som vill öka sin bredbandshastighet finns möjligheten att gradera upp anslutningen upp till 250 MBit/s för 249 kronor per månad hos Teliasonera. Vår revisor Gunnar Gustafsson har gjort detta och har med bredbandskollen.se lyckats komma upp i hastigheter på 280 MBit/s!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen.